Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Novinky na s-world.sk | Informácie o produktoch

Temperované sklo, tvrdené sklo, čo to vlastne je?



Tvrdené sklo je typ bezpečnostného skla spracovaného kontrolovaným tepelným alebo chemickým ošetrením pre zvýšenie jeho pevnosti v porovnaní s normálnym sklom. Temperovanie stavia vonkajšie povrchy do kompresie a vnútorné povrchy do napätia. Také napätie spôsobí, že sklo keď sa rozbije, rozpadne sa na malé granulované kúsky namiesto roztrieštenia sa do ostrých črepín ako u tabuľového skla. Pri granulovaných malých kúskoch je veľmi málo pravdepodobné, že spôsobia zranenie.

V dôsledku jeho bezpečnosti a sily, tvrdené sklo sa používa v celej rade náročných aplikácií, vrátane okien vo vozidlách pre cestujúcich, sprchových dverách, architektonických sklenených dverách a stoloch, zásobníkoch v chladničkách, ochranných fóliách pre mobilné telefóny, ako súčasť nepriestrelných skiel, pre potápacie masky a rôzne typy dosiek pre kuchyne.

Použitie temperovaného, tvrdeného skla vo výrobe ochranných fólií pre ochranu displejov mobilných zariadení.

Ochranné fólie vyrobené z tvrdeného skla sú v súčasnosti to najlepšie čo môžete kúpiť pre ochranu displeja Vášho mobilného telefónu/smartfónu či tabletu.



Temperované sklo pozostáva z viacerých vrstiev. Spodnú vrstvu tvorí odstrániteľná ochranná vrstva, ktorá sa odlepí pred aplikáciou skla na displej. Nasleduje adhezívna silikónová vrstva, PET film a opticky číre lepidlo ktoré spája dve predošlé vrstvy s nasledujúcimi dvomi vrstvami, ktoré bývajú tvrdené sklo a oleofóbny povlak. Všetky tieto vrstvy sú stlačené do hrúbky zväčša menej ako 0,4mm.

Napriek relatívne tenkému koncovému prevedeniu sa temperované sklo môže pochváliť tvrdosťou minimálne 9H. V praxi to znamená že je sklo asi 3 x viac odolnejšie ako klasická ochranná fólia a vďaka tejto tvrdosti dokáže odolávať poškriabaniu aj pri ostrejších predmetoch.



Hladký povrch, priehľadnosť, jasnosť skla a vynikajúca citlivosť prenosu dotykovej plochy robia z temperovaného skla ekvivalent takmer zhodný s lcd displejom samotným. Vrchná oleofóbna vrstva funkčne zabraňuje usadzovaniu nečistôt, či zanechávaniu odtlačkov prstov.

Aplikácia je jednoduchá, vďaka svojej hrúbke sa sklo jednoducho priloží k displeju a vzduchové bubliny sa samé vytlačia. V prípade nezdaru pri prvom pokuse, sklo opatrne uchopíte za jeho hrany a aplikáciu opakujete.



Pri páde mobilného telefónu či iného zariadenia sklo lepšie rozptýli energiu a tým efektívne ochráni Vaše zariadenie pred poškodením displeja. V prípade silného pádu dôjde k popraskaniu ochranného skla, v extrémnych prípadoch dôjde k jeho rozbitiu na malé granulované kúsky, ktoré však nie sú nebezpečné ako je tomu pri ostrých črepinách bežného skla.

Keď si položíme otázku či sa vyplatí investícia do kúpy temperovaného skla, pravdepodobne si pri pomyslení na reálnu škodu, ktorá by vznikla pri rozbití displeja telefónu každý odpovie „ÁNO“.

Aj v prípade rozbitia už zakúpeného skla, je investícia cca 8 – 15 Eur do kúpy nového temperovaného skla ďaleko prínosnejšia ako 50 – 100 Eur ( v závislosti od typu mobilného telefónu, tabletu) do opravy, respektíve výmeny LCD displeja.

Na záver si môžeme zhrnúť kľúčové vlastnosti, výhody, temperovaného skla:

Tvrdosť 9H – cca 3 x vyššia ako u klasických PET ochranných fóliach
• Pri bežnom používaní takmer nepoškriabateľné
Oleofóbna vrstva zabraňuje nadmernému znečisteniu, odtlačkom prstov
Maximálna citlivosť
• Takmer nerozoznateľné od displeja bez fólie
Vynikajúca priehľadnosť a zachovanie farieb displeja
• Pri silnom páde popraská a ochráni LCD displej mobilného telefónu, tabletu

V prípade, že uvažujete nad kúpou temperovaného skla pre svoj mobilný telefón, či tablet, môžete si prezrieť našu ponuku.
Najrýchlejší spôsob je použiť okienko pre vyhľadávanie a zadať formulku: „ sklo huawei p8 lite , sklo samsung galaxy s3, a podobne".

Ak ste v našej ponuke nenašli ochranu práve pre požadované zariadenie, neváhajte nás kontaktovať, s veľkou pravdepodobnosťou Vám budeme vedieť ponúknuť efektívnu ochranu displeja aj pre Vaše zariadenie.

Ilustračné video poukazujúce na vlastnosti temperovaného skla:



Zdroj: phonearena.com, wikipedia.org

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.